Ett smärre manfall hade drabbat laget, och vi var fyra spelare kort inför onsdagens drabbning mot Fryshuset. Ett kärt återseende fick vi dock i Jennifer ”Jeff the Chef” (vedertaget smeknamn) Sandmark, som gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro. Inträdesavgiften för kvällen låg på en rimlig hundralapp, så förväntningarna var högt satta på att matchen skulle hålla den landslagsklass som inträdet trots allt skvallrade om.

Frysen, med flera unga lovande spelare, visade bättre fokus redan i matchinledningen. Första perioden rivstartade och hemmaledning med 6-0 var ett faktum innan vi först efter två minuter fick i våra två första pinnar. Vi kom ikapp till 11-10 innan Frysen gjorde ytterligare ett litet ryck och gick till periodvila med ledning 18-12.

Andra perioden började bra när Fanny drog i en stabil trea och sedan följde upp med 1 av 2 straffkast. Två poäng ifrån, och kanske lite momentum? Tyvärr gav detta bortalaget ny energi och de la i en extra växel till 27-16. Vi tar ikapp litegrann från straffkastlinjen, och halvleken slutar med underläge 26-31.

I tredje får vi till många bra stopp i försvaret, men i anfall är kräftgången total och vi gör bara sju poäng framåt. Fjärde fortsätter på liknande sätt, och trots att Jossan drar i två treor får vi inte riktigt känning. Många turnovers leder till att vi inte ens får iväg något avslut i för många anfall, och de stopp vi får i försvar blir därför inte tillräckliga för att komma ikapp. Frysen drygar ut ledningen och vinner till slut med 59-45.

Matchen präglades av idel missade avslut från vår sida. Vi testade en ny taktik i försvaret som vi faktiskt dammat av för första gången på träningen i igår. Att släppa in 55p på bortaplan i Basketettan är godkänt, och för ett lag av vår kvalitet borde det trots allt leda till vinst. Dessvärre fanns inte skärpan där framåt, och 19% på tvåpoängsförsöken räcker inte på denna nivå. Vi förlorar returtagningen där Fryshusets talang Moulayna Johnson Sidi Baba, född 2000, drog ner hela 18 stycken, varav 6 offensiva! Hatten av för henne. Jossan levererar en double-double med 21p och 10 returer, men tyvärr räcker det inte hela vägen idag.

Två torskar är två för många, men nu har vi ett par veckor att träna upp oss och vi blickar framåt för att trycka dit nästa motståndare rejält. Vi är totalt 13 extremt revanschlystna spelare (och Peson) som kommer se till att nästa match blir väl värd besöket! Årets skräpmatch är avklarad, och i nästa match kommer vi, med hjälp av ert stöd, återgå till att dryga ut vinstkolumnen. Ses där!