##uppdaterad## Det vi visste om Järva inför matchen var att de hittills varit obesegrade och därför även serieledare. I och med att Järfälla åkte ut ur ligan i våras så hade coachen och ett antal av spelarna gått över till Järva. Vi visste att vi hade en tuff match framför oss.

Matchen började ganska trevande men ganska snabbt tog vi ett litet poängövertag. Lagen följdes åt fram till mitten av andra perioden med en knapp ledning för oss med 5 poäng. Startskottet på rycket var Rosies trepoängare som följdes av 6 snabba poäng av och vi gick till halvtidsvila med 15 poängs ledning.

I andra halvlek kom central in med mentaliteten att fortsätta rycka för att bevisa att tredjeperiodspöket är borta. Järva satte upp zonförsvar som vi tack vare gott skytte bemästrade. Fanny Wallen satte 9 av sina 17 poäng i tredje perioden, genom hundraprocentigt skytte. Tredje perioden avslutades med att vi drog ifrån med ytterligare 15 poäng. Värt att nämna var att vi defensivt hade svårt för att stoppa deras nummer 9, Lucy Jonsson, som i andra och tredje perioden gjorde 17 poäng och var en nyckelspelare i Järva.

Även om vi poängmässigt inte ökade vår ledning i fjärde perioden så fortsatte vi vårt stabila lagspel både i anfall och försvar. Järva började pressa för att komma ikapp men vi löste pressen med några vackra klapp-klapp-spel.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att detta var en lagvinst:
ALLA spelade mer än 10 minuter, ALLA bidrog till vinsten både på planen och med härlig vinnarattityd.

Bra skottprocent och stabil returtagning, tillsammans med grymt lagspel är det vi tar med oss från dagens match och använder som uppladdning inför nästa hemmamatch mot Alvik på onsdag.

/Laget

Nedan finner ni statsbananens analys av matchstatistiken. Nästa match är redan på ONSDAG kl 19:30 mot Alvik i Gärdeshallen.jarva