Holger Skog spelar i P04 Gul och har under veckan praktiserat på kansliet. Det här är hans story om sitt lag!

För er som inte visste spelar jag i det laget och har gjort det nu i två år och det är väldigt kul inte bara att jag gillar att spela basket utan också att jag har ett bra lag med en bra tränare. Vi har kanske lite att öva på i matchform men om man snackar sammanhållning i laget så är den bra. När vi får nya spelare in i laget går det snabbt för dom att hänga med på träningarna och lära känna de andra.

Vi är ungefär 20 spelare i laget alla bra på sitt egna vis med egna fördelar på plan. Det man märker som påverkar vårt lag mycket är stämningen under match och träning för om stämningen är dålig och folk är lite små irriterade på nåt händer det ofta att man kanske råkar ta ut det på en medspelare. Då får den som blir hackad på kanske lite dålig självkänsla och presterar sämre. Så ett tips till alla lag är att hålla stämningen uppe hela tiden. jag skulle inte säga att vårt lag är superbra på ett element i basketen som försvar. Vi är snarare lite i mitten på alla element så vi har liksom utvecklingsrum lite överallt.

Vår Coach Peter har haft mycket att göra dom här senaste veckorna när vår andra Coach har varit sjuk och inte kunnat vara med på träningar och hjälpt till. Inte bara att det utan att han måste ju vara där fyra gånger i veckan och oftast minst en gång i helgen för match. Då måste han också ta hand om 20 spelare som ibland kan vara lite jobbiga. Men det går oftast bra ändå.

Jag frågade vår lagkapten (Olle Hallgrim) vad han tyckte om laget och vad han tycker kan förbättras. Han säger att vårt lag är bra men kan förbättras i tex sammanhållning där vi inte ska bli arga på varandra istället för sig själv. Han tycker att deltar bra som det är nu med att vi spelar i div 3 istället för div 3 och div 2. Ett personligt mål för sig själv som han har är att komma in i vinröd men känner att det tar ett tag innan han är på deras nivå.

Det målet vi har just nu för hela laget är att komma till A slutspelet i Eskilstunacuppen eftersom vi vann B slutspelet förra året. För att uppnå det behöver alla i laget komma upp några nivåer i spelandet och kämpa på extra mycket på träningar och matcher.

Som en sammanfattning av det hela så tycker jag mitt lag är bra men kan förbättras på olika fronter. Att ha en bra sammanhållning i laget utan att man hackar på varandra är jätteviktigt för det blir bättre spel och roligare. Vi har haft några speciella senaste veckor som lag men kommer bli bättre. Vår lagkapten har ungefär samma tankar som jag har om laget och att han har egna mål om vinröd och att komma dit men vi har också egna mål för laget med A slutspel i Eskilstuna.

SLUT