Damlagets match mot Akropol blev precis så bra som vi hoppades. Tufft, skickligt, jämnt spel …och vinst för oss. Vi låg under i början, gjorde en grym upphämtning och sen defilerade vi i mål. Det var otroligt härligt att få prestera riktigt bra tillsammans och dessutom inför publik. Stort tack till er vänner, föräldrar och klubbkamrater som kom och hejade!

I första perioden följdes lagen åt till 8-8, men då gjorde Akropol ett litet ryck till 18-8. Vi spelade egentligen inte dåligt, men hade rejält oflyt med skotten. Akropol satte många halvdistansskott och dessutom satte deras nr 11 igång sitt målmaskineri. Hon var fruktansvärt snabb och gav man henne minsta lucka så satte hon sitt skott eller drog förbi. I första perioden gjorde hon 17 poäng och Akropol vann perioden med 27-20.

Jennie Thingwall spelade väldigt bra idag och i såväl första perioden som början av andra var det hon som höll oss kvar i matchen offensivt, inte minst genom en vacker liten tip-in på en retur. Jennie gjorde 7 poäng första halvan av andra perioden och det stod 29-32 när Julia Dahlsköld kom in och sköt en säker trepoängare. Att komma ifatt efter att ha varit i underläge länge är en helt underbar känsla och vi visste att vi var på gång. Vi hade bytt till zonförsvar och det hindrade Akropol att göra enkla poäng nära korgen, men vi fick inte bort nummer 11 som la i ytterligare två trepoängare och något straffkast. Vi vann perioden med 18-16, men Akropol ledde med 43-38 i halvtid.

I tredje perioden modifierade vi vårt zonförsvar till ”box and one” och lät Sara Engberg få uppgiften att agera klistermärke på nr 11. Oavsett var hon befann sig på plan så hade hon sällskap av Sara som höll sig nära, nära. Det funkade! Sara briljerade i sitt försvarsspel och när nr 11 var bortplockad försvann farten i Akropols anfallsspel och vi kunde börja stjäla bollar och äntligen få lite enkla poäng. När vi väl fick upp flytet gick det ruskigt snabbt.  Madde Lindqvist, som också gjorde en grymt bra match, skickade i 10 poäng på fyra minuter, varav flera var snabba uppspel. Kombinationen av bra försvar, otroligt bra returtagning och att vi fick ordning på skotten gjorde att vi vann perioden med 30-10. Det är löjligt bra mot ett lag som Akropol.

Returtagningen var faktiskt ett riktigt glädjeämne idag. Inte minst Pia Aron briljerade under korgarna  och la i en hel del poäng direkt på retur. Det är en mycket tillfredsställande känsla att se hur belåtenheten i en försvarares ögon över ett missat skott på en sekund byts mot besvikelse när vederbörande inser att hon var för sen på returen och Pia redan lagt i bollen…

Vi ledde med 68-53 inför sista perioden, men tog inget för givet utan fortsatte hålla uppe skärpan hela matchen. Akropols nr 11 bänkades matchens sista period (obegripligt beslut av Akropols coach!) och Sara fick ägna sig åt annat. Bland annat la hon i två bollar samtidigt som skottklockan ljöd, något som är typiskt härligt för det egna laget och typiskt jobbigt för motståndaren. Vi vann till sist med 92-68 och det var en riktigt välspelad match!

Vi är fortfarande obesegrade och har redan vunnit serien, men det är långt ifrån tid att ta det lugnt! Först Blackeberg och Visby hemma och sedan serieavslutning mot Akropol borta i Rinkeby Ungdomens hus. Förutsatt att allt går som vi hoppas har vi därefter ett kval till division 1 att se fram emot.

Återigen, stort tack till er som hejade idag! Jag hoppas att ni njöt lika mycket som vi.