Caisa och hennes två döttrar är ganska nya i Central men har genom sitt brinnande engagemang redan gjort sig oumbärliga i klubben. Hon älskar basket som enligt henne har en rytmik som går rakt in i hjärtat. På höstens agenda står, utöver flertalet Centraluppdrag, soffjakt. En utmaning som inte ska underskattas.

Namn: Caisa Ankarsparre
Gör i klubben: Fysträning, filmar och intervjuar
Lag: Flirtar med Damer Div4
Position: Point Guard
Styrka: Helikopterblick, starka passningar
Älskar: Att skratta
Favoritmaträtt: Kött med sås
Drömresa: Australien/Nya Zeeland
På fritiden: Ska lära mig hoppa fallskärm
Bok jag rekommenderar och varför: ”Lev som du vill och inte som du lärt dig” Socialpsykologi är mitt stora personliga intresse.
Bästa basketspelaren just nu: Diana Taurasi

Vad är det bästa med basket och Central?
Bästa med basket är helhetsträningen. Styrka, snabbhet, smidighet och precision. Det är visuellt likaväl som audiellt. Basket har en rytmik som går rakt in i hjärtat.

Det bästa med Central är att det är så lätt att engagera sig eftersom klubben har en så skönt tillåtande miljö. Sen gillar jag Centrals mind-set och hur man tänker kring utveckling på alla plan. Vi är ganska nya i klubben men det har varit en så enormt positiv upplevelse för oss alla. Med lagen för mina döttrar och sen att jag har fått flirta in mig på träningar med division 4.

Du följde med som förälder på Oskarshamnslägret i somras. Vad gjorde du där?
Jag var med som en extra hjälpande hand. En mamma på plats. Jag hjälpte till med pt- och sjukgymnastikstips och så var jag med och arrangerade spökrundan

Många barn vill inte ha med sina ”pinsamma” föräldrar i klubben, så grattis. Hur cool är du?
Haha.. Jag kan nog vara pinsam men eftersom jag struntar i om jag är det så får alla köpa det.

Varför är det så viktigt med ideellt engagemang?
När vi engagerar oss visar vi vägen för våra barn och ungdomar. Engagerade föräldrar får tillbaka dubbelt från kidsen som tittar på och vi skapar grunden för hur de ska bli som vuxna. Våra barn lär sig bli justa vuxna och engagerade i sitt lag.

Vad händer i höst?
Jag ska hitta en soffa. Det är svårare än jag trodde men jag ger mig inte förrän jag hittar rätt.

Text: Sara Skärvad
Bild: Privat